Samen alles delen, net als de eerste christenen

okt
20

Donderdagmiddag, 20 oktober,  zouden we samen lunchen en alles delen net zoals de eerste christenen dat deden.

Wie wou mocht hieraan deelnemen, met of zonder warme maaltijd.

Fantastisch als de zesdejaars zijn, deden ze allemaal mee!

Het was een super gezellige lunch met heel wat lekkers.

Julie had zelfs lekkere wafels gebakken. :-)

Posted By leerkracht lees verder

Verkoop van wafels, truffels, marsepein etc.!

Naar jaarlijkse gewoonte verkopen we met de ouderraad opnieuw wafels, truffels, marsepein, maar ook frangipanes en carré-confituurkes. De opbrengst gaat dit jaar naar nieuw speelgoed en ander materiaal voor de speelplaats. De brief met meer info vind je hieronder. Smakelijk! 

In het bos mag je je vuil maken!

okt
17

Wie zegt dat kinderen niet meer buiten spelen? Juf Els en juf Sandra van het eerste leerjaar vinden buiten spelen en de natuur in trekken héél belangrijk! Daarom trok de eerste graad op een mooie herfstdag naar het speelbos om er te spelen, te ravotten en te leren over de bomen en planten in het bos. " Oei juf, mijn broek is vuil " zei een leerling tegen juf Els. En wat antwoordde de juf?  " In het bos mag je vuil worden. " Wanneer we op het einde van de dag terug naar huis reden, zei Seppe " Het was een hele leuke dag ! " en dat kon de juf alleen maar bevestigen!

Posted By leerkracht lees verder

Op uitstap naar het bos

okt
17

Vandaag, 17 oktober, trok de eerste graad naar de Weertsedreef te Oud-Heverlee.

We gingen er naar het speelbos. We konden weer op heel wat hulp van trouwe chauffeurs rekenen om ons te brengen en/of weer af te halen.

Dikke dankjewel daarvoor want zonder jullie hulp kunnen we deze uitstappen niet maken!!!!

Eerst kregen we wat uitleg over de beuk, de eik, de kastanje en uiteraard de herfst.

We verzamelden allerlei prachtige dingen uit de natuur. Ook zagen we bijzonder veel zwammen! 

Posted By leerkracht lees verder

werkdag in de Snoekengracht

okt
17

Wat een geluk! Vandaag mochten we aan de slag in natuurgebied de Snoekengracht! Na een kort fietstochtje en wat uitleg door Gert konden we beginnen met het wegbrengen van het gemaaide gras. We schepten het gras op de draagberries en harkten alles mooi bij elkaar. Natuurlijk konden we het niet laten om ook wat kikkers te vangen en te bestuderen! En jawel hoor, ook de zon kwam heel regelmatig eens kijken :-)

Dankjewel opa Remi en papa Bart voor de hulp, het was een supertoffe namiddag!

Posted By leerkracht lees verder

Hoekenwerk in het 4de leerjaar

okt
17

Op vrijdagnamiddag gaan we afwisselend zwemmen of doen we hoekenwerk. Deze week kwamen tijdens het hoekenwerk volgende hoeken aan bod. We maakten een herfstboom uit wasco en ecoline. We vulden op de computer een "Dit ben ik-blad" in door het invoegen van foto's/afbeeldingen. Ook schreven we een dankgebed voor de schepping naar voorbeeld van het Zonnelied van Sint-Franciscus. Tot slot bouwden we ook allerlei figuren uit mecano: een bus, een fiets, een vliegtuig, ... We volgden de bouwplannen of lieten onze eigen fantasie de vrije loop. Leuk hoor!

Posted By leerkracht lees verder

Pagina's

Subscribe to Vrije Basisschool Roosbeek RSS