Bezoek aan het bos in de lente

apr
29

Op een mooie lentedag trokken we naar het Troostembergbos in Sint-Joris-Winge om er te leren over het bos in de lente. We vergeleken het bos met wat we gezien hadden in het bos in de herfst tijdens een mooie wandeling en leerden veel bij over planten en dieren. Na de picknick in de weide was het tijd voor het bouwen van kampen in het speelbos. Moe maar erg voldaan gingen we op het einde van de dag weer naar school.

Posted By leerkracht lees verder

lente in het bos

apr
25

Op maandag 24 april brachten we een bezoek aan Troostembergbos. We maakten eerst een lentewandeling, genoten van de geur van verse jonggroene blaadjes aan de bomen, verzamelden weer allerlei leuks dat we op onze weg tegenkwamen, knuffelden bomen, maar kregen bovenal veel honger van dat buiten zijn! We genoten van een picknick in open natuur en trokken nadien het speelbos in om kampen te bouwen! Heerlijk gewoonweg....

Posted By leerkracht lees verder

Muzische maand: beeld

apr
25

Tijdens de muzische maand van maart, werkten we klasoverschrijdend met leerjaar 1,2 en 3. Iedere juf had een muzische activiteit voorzien, rond een vooraf bepaald muzisch domein.Juf Sandra werkte rond beeld. We leerden er wat marionetten zijn, waar we ze zoal zien en vooral hoe ze werken. Aan de hand van enkele filmpjes op you tube probeerden we te achterhalen hoe we tewerk moesten gaan. Op het einde van de muzische dag had iedereen een marionette in de vorm van een struisvogel! Nu nog flink oefenen om ze zoals bij een echt straattheater te laten bewegen!

Posted By leerkracht lees verder
Posted By leerkracht lees verder
Posted By leerkracht lees verder

paaseitjesverkoop ten voordele van Nepal

apr
25

In maart zetten we ons met z'n allen in ten voordele van het project van de papa van juf Sandra in Nepal. Omdat we vlak voor de paasvakantie stonden, leek een paaseitjesverkoop en een "rosse-muntjes-verkoop" ons een leuk idee!

Dat dit een geslaagde actie zou worden, werd al meteen duidelijk! Reeds alle eitjes werden verkocht aan de leerlingen van onze school zelf!!!

Oei...wat nu gedaan???? Gauw maar weer een flinke portie van 200 zakjes extra bestellen dan! Zo gezegd, zo gedaan en dan brak de dag aan dat we de stratenverkoop zouden houden.

Posted By leerkracht lees verder

Pagina's

Subscribe to Vrije Basisschool Roosbeek RSS